RECEPT: Pizza


Na heel lang geen recepten te hebben gepost is het dan toch eindelijk tijd voor een heerlijk nieuw gerecht: een homemade pizza! Want ja, we gaan ook het deeg helemaal zelf maken. Helemaal niet moeilijk, je kan het zo gezond maken als je zelf wilt en echt overheerlijk! We kochten trouwens ook een pizzasteen, deze steen kan je in de oven leggen en zorgt ervoor dat je zelf thuis een steenoven pizza kan maken (heerlijk knapperig)

English translation
After a long time without posting any recipes it's finally time for a new and delicious dish: a homemade pizza! And truly homemade because we're also going to make the dough ourselves. It's not difficult at all, you can make it as healthy as you want and it truly is delicious! We also bought a pizza stone, a stone which you can put in your own oven at home and which turnes it into a delicious crispy stone-oven pizza.


Ingredients
For the dough (deeg)
3/4 cup of water (water)
1 bag of yeast (gist)
2 cups of flower (bloem)
a little bit of salt (zout)
1/2 teaspoon of sugar (suiker)

For the tomato sauce
1 piece of garlic (knoflook)
1 very small onion (uitje)
A couple of fresh basil leaves (verse basilicum blaadjes)
Peeled tomatoes in a can (gepelde tomaten in blik)
Oliveoil (olijfolie)

Pizza topping
Dryed oregano (gedroogde oregano)
Cheese (kaas)
Mozarella
Salami
Mushrooms


For the dough
Als eerste ga je de oven voorverwarmen met de pizzasteen er al in op zo'n 250 graden celcius voor een erg lange tijd. (wij hebben de oven ongeveer 30 minuten voorverwarmd omdat het ook best lang duurt voor de steen om goed heet te worden). In de tussentijd kan je het deeg maken:

Doe de gist met het water in een kom en roer het door totdat het een troebele soort van miso soep word. Zodra het troebel is kan je de bloem, het zout en de suiker toevoegen en het geheel gaan mixen/kneden. Zodra het deeg een mooi bolletje is geworden neem je het uit de kom en pak je een nieuwe kom waarin je nog wat bloem doet. Vervolgens blijf je het deeg kneden (en evt bloem toevoegen) tot het een mooi glad en elastisch geheel word. Zodra dat het is dek je het deeg af met een vochtige doek en laat je het ongeveer een uurtje rijsen.

Preheat the oven with the pizzastone already inside at 250 degrees celcius for a long time (we preheated it for about half an hour, since the stone will take a while to heat up). In the mean time you can make the dough:

Put the water and the yeast in a bowl and stir it to dissolve the yeast. The mixture should look like some kind of a miso soup. Add the flower and the salt and sugar to the bowl of yeast and mix it until you have a solid dough. Take the dough out of the bowl and put it into a new, clean bowl with a little bit of flower in it. Knead it till the dough is solid and elastic. When your dough is ready you should let it rise for about an hour.



In de tussentijd kan je aan de tomatensaus beginnen. Snijd het kleine uitje en je knoflook in hele kleine stukjes en bak ze lichtjes in een pan met olijfolie tot ze mooi lichtbruin zijn. Daarna kan je de tomaten uit blik toevoegen en de verse basilicum blaadjes. Dit roer je langzaam door en laat je zachtjes koken/pruttelen voor ongeveer 20 minuutjes. Je kan natuurlijk eventueel wat zout en peper toevoegen aan dit mengsel.

Wanneer je deeg klaar is verdeel je het in twee stukken en ga je er grote, dunne, pizzabodems van maken. Wij deden dit met behulp van een bierflesje, haha! Zodra hij mooi rond en glad is kan je de buitenste eindjes iets omhoog laten komen. Vervolgens doe je de tomatensaus, wat kaas en je favoriete ingrediënten erop en stop je hem in de oven voor 12 minuten op 250 graden.

In the mean time you can make the tomato sauce. You chop your piece of garlic and a very tiny onion into small pieces and fry them in a pan. When the mixture becomes a little bit brown you can add the peeled tomatoes in a can to it and slowely add the basil leaves to your tomato sauce. Add some salt and pepper if you like and let it slowely cook for about 20 minutes.

When your dough is ready you divide it into two pieces and make a big, flat, round of it (we used a beer bottle to do so). Make the edges stand upwards just a little bit and add the tomato sauce. Afterwards, add some cheese and your favorite ingredients and put it onto the pizza stone in the oven and let it cook for about 12 minutes.



After about 12 minutes at 250 degrees celcius your pizza is ready to be served. Please watch out while you take the pizza out and NEVER touch the pizza stone since it's extremely hot and will stay warm for a very, very long time! Add some fresh basil leaves on top and you're good to go!


Eet smakelijk!
Enjoy!

Aurélie - lovelifelovefashion said...

Yummyy! Ziet er echt lekker uit. Zelf nog nooit het deeg gemaakt. Maar wel de toppings ^^ Nog altijd véél lekkerder dan diepvries pizza :D

x Aurélie

.